Komentari za High Tech Engineering Center d.o.o.


Jun 13, 2023,
"Firma koja je svoje zaposlene masovno otpustila nakon ubedjivanja da otkaza nece biti"
Dobre stvari
Rad s kolegama koji su uvek spremni pomoci.
Loše stvari
Zaposlenima su data obecanja da otpustanja nece biti, medjutim, ta obecanja nisu ispunjena. Takodje, cini se da nije bilo jasnog protokola za odabir zaposlenih koji ce biti otpuseni jer su neki bili vidjeni kao odlicni performeri ili cak i seniori. To je stvorilo mnogo nepravde medju zaposlenima i negativno uticalo na njihovu motivaciju. Posebma zabrinutost je da se tokom ovog procesa niko nije obratio zaposlenima kako bi im dao potrebne informacije. Ovo je izuzetno vazno, jer bi zaposleni trebali biti upoznati sa svim aspektima svoje radne situacije. Takodje, ljudima koji su dobili otkaz je bilo to zakazano 15min pre i tako su dobili informaciju.Tokom razgovora nad njima je vrsen mobing i pretnje da su advokati spremni, da li ces stvarno da ides protiv firme, da li zelis ikad da se zaposlis nazad, kako ce otkaz svi videti ako ga dobijes i vise neces raditi itd. Nadam se da ce organizacija da se angazira na hitnoj i temeljitoj reviziji svojih procesa upravljanja osobljem kako bi spasila svoj kredibilitet i poverenje zaposlenih.
Savet menadžmentu
Zelela bih da im ukazem na vaznost sagledanja sire slike i razmatranja dugorocnih posledica pre nego sto donesu odluku o otpustanju zaposlenih, posebno vodeci racuna o njihovom ucinku i doprinosu firmi. Mnogi strucnjaci bi se mogli sloziti da nepotrebno otpustanje kvalifikovanih i uspesnih radnika zaista steti kompaniju u buducnosti. Mogli su predloziti i razmotriti mogucnost restruktuiranja timova, preusmeravanje zaposlenih na druga podrucja rada koja su u skladu sa njihovim vestinama i interesovanjima. Takodje, mogli su razmotriti mogucnost edukacije zaposlenih za nove vestine i tehnicke sposobnosti neophodne za rad. Potez koji su napravili masovnim otpustanjem ne uticu samo na zaposlene vec i na reputaciju kompanije u ocima javnosti. Trebala se doneti mudra, racionalna odluka koja ce voditi ka dugorocno odrzivoj poslovnoj strategiji, ali se to nije uradilo.
Sep 29, 2022,
"Dobra firma sa lepom idejom koja ne zna kako da se nosi sa promenama. Masovno zaposljavanje je dovelo do gomilanja nestrucnih ljudi u netehnickim sektorima"
Dobre stvari
Delatnost, tendencija rasta, velika prica i stabilna kompanija
Loše stvari
Doveden kadar iz komunistickih firmi koji se bavi samo sobom i propagira svoju strucnost koje nema. Nedostatak sluha pojedinaca. Gubi se vreme na visesatne sastanke u diskutovanju o jednostavnim temama koje se brzo mogu resiti. Svi su ukljuceni u sve. Lazno prikazivanje radne preoptrecenosti pojedinaca. Preuzimanje zasluga. Nestrucan HR koji je tu zarad elitizma industrije a ne zarad brige o zaposlenima. Plitko istrazivanje o promenama koje treba implementirati.....
Savet menadžmentu
Da se manje bave hajpovanjem sebe i drugih o rastu kompanije, a vise procesima i uredjivanjem sistema. Ne mogu svi da rade sve
May 23, 2021,
"Firma za primer"
Dobre stvari
Sve
Loše stvari
Ništa
Savet menadžmentu
Više rada od kuće
May 05, 2021,
"Sjajno mesto za rad, domaca firma!"
Dobre stvari
U HTEC niste samo zaposleni vec ste deo zajednice.
Loše stvari
Ko trazi zmaerke uvek moze da nadje, ja sam generalno zadovoljan i nemam zamerki do sada
May 01, 2020,
"Sjajna kompanija koja se ubrzano siri i ima menagement sa jasnom vizijom."
Dobre stvari
Izazovni projekti, kvalitetni klijenti, mogucnost usavrsavanja i napredovanja, kompanija je dosta agile i adaptabilna.
Loše stvari
Kancelarije bi mogle biti malo interesantnije.
Savet menadžmentu
Nastavite sa dobrim radom!
Dec 11, 2019,
"Nepotizam i renesansa"
Savet menadžmentu
Da ne zaposlajvaju menadzere koji imaju znanje steceno na udem.com
Jun 07, 2018,
"Loša organizacija i atmosfera, koleginice iz HR tima sujetne, umišljene samo gledaju kako da te spotaknu."
Dobre stvari
Besplatan rucak.
Loše stvari
Ceo sistem.
Savet menadžmentu
Da slušaju svoje zaposlene, da ne favorizuju određene zaposlene zato što su u šemi sa nekim ili su kumovi, rođaci, da vrednuju trud i znanje a ne kumovske odnose. I da shvate da ne čitamo misli i ne možemo da sami dođemo do informacija ako ih ne dobijemo.
Mar 29, 2018,
"Meh"
Dobre stvari
Plaćena teretana i besplatan ručak.
Loše stvari
Iscrpljujuća radna atmosfera. Loša organizacija na svakom koraku, manjak radne snage, i sl.
Savet menadžmentu
Smile more
Nov 06, 2017,
"Umeju da vredjaju, da ti traže nerealne stvari, hr služba je iskompleksirana generalno, ne osećaš se dobrodoslo i samo gledaju kako da ti naprave smicalice."
Savet menadžmentu
Da promenite ceo hr tim i da slušate one niže od sebe.
Aug 14, 2017,
"Tipicna kapitalisticka firma u kojoj mozete i koju uvredu da dozivite..."
Dobre stvari
Dok sam bio tamo stoni fudbal...
Loše stvari
U ovoj kompaniji se nisam bas lepo proveo. Doziveo sam uvredu na dejliju dok je projek menadzer cutao. Prozivali su me na osnovu godina, veoma primitivno. Ovo je samo delic atmosvere. Sve u svemu rad u ovoj kompaniji mi je jedna velika skola.
Savet menadžmentu
Savetovao bih ih da ne obecavaju ono sto ne mogu da ispune...
May 21, 2017,
"Kompanija buducnosti"
Savet menadžmentu
Samo tako nastavite :)
Mar 04, 2017,
"Ambiciozna IT firma"
Savet menadžmentu
Bolje definišite misiju kompanije.
Dec 05, 2016,
"Jako dobra firma za dosta zanimljivih projekata."
Loše stvari
Stolice :)
Savet menadžmentu
Jos ovako dobrih projekata :)
Jul 20, 2016,
"Dobra"
Dobre stvari
Fleksibilno radno vreme, zanimljivi projekti, dobra radna atmosfera, dobra mogucnost napredovanja, dobar menadzment, firma oce nekad i da nagradi, kolegijalnost na nivotu tako da se medjusobno pomazemo.
Loše stvari
U radni prostor uneti malo vise boja..
Strane 1
Radiš kao HR ili si Vlasnik ove firme? Registruj svoj nalog