Komentari za MDPI d.o.o


Jun 05, 2023,
"Odlična firma za prvi posao i dok se ne snadjes u struci."
Dobre stvari
Mladi ljudi, obrazovane kolege, akademski svet, kolegijalnost na nivou, opustena atmosfera vecinom, solidna plata.
Loše stvari
Cesto menjanje pravila rada, povratak u kancelarije, izostanak toplog obroka, pritisak kineskih kolega, nedavno ukidanje bonusa, los menadzment u vrhu kompanije, lako zamenljiv radni kadar.
Savet menadžmentu
Da se vise bore i zalazu za svoje kolege i saradnike kod kineskih šefova.
May 23, 2023,
"Prevelika očekivanja od zaposlenih, loš tretman prema kolegama iz Srbije"
Dobre stvari
Sve se radi po zakonu što se tiče prijave radnika, plata. Godišnji može da se uzme kad god, kancelarijski posao. Većina kolega je ok
Loše stvari
Menadžment i vlasnik. Tiranija od strane kolega iz Kine, nema fleksibilnosti u radu, ili je po njihovom ili nikako. Dvostruki standardi na sve strane. Neetičko poslovanje
Savet menadžmentu
Menadžment treba da dobije kičmu i suprotstavi se tiraniji koja dolazi od vrha
May 21, 2023,
"Dobra za ljude bez prethodnog radnog iskustva"
Dobre stvari
Kolegijalnost
Loše stvari
firma funkcionise po principu kazne i (ponekad) nagrade, kvantitet bitniji od kvaliteta, svakodnevni mejlovi o novim pravilima koji nikom nisu jasni, rad iz kancelarije koji je neproduktivan za sve, nemaju obzira prema potrebama zaposlenih, prekovremeni rad se ne placa niti ceni, open space kancelarija, mesecni targeti koji se povecavaju a pravila rada nisu jasno definisana, jako toksicna atmosfera, javno prisutno nezadovoljstvo svih zaposlenih
Savet menadžmentu
Sramota
May 15, 2023,
"ok"
Dobre stvari
kolege u lokalnoj kancelariji.
Loše stvari
kineski menadzment
Savet menadžmentu
nista, ne slusaju.
Apr 04, 2023,
"Ima i losih i dobrih strana. Organizacija i menjanje odluka na dnevnom nivou losa strana"
Loše stvari
Los menadzment i organizacija
Mar 20, 2023,
"Dobro dok se ne snađete za bolje"
Dobre stvari
Redovna i dobra plata
Loše stvari
Tokisčna pozitivnost, zahtevi se povećavaju, bonusi se ukidaju.
Savet menadžmentu
Da obrati pažnju na uslove rada.
Feb 26, 2023,
"Nedovoljno organizovana menadzerska struktura, uz veoma netransparentne i cesto promenljive odluke menadzmenta."
Dobre stvari
Kolege umeju da budu veoma predusretljive, generalno medju kolegama vlada dobra atmosfera.
Feb 21, 2023,
"dobro dok nema boljeg"
Dobre stvari
Plata je uvek na vreme, mozete ici na odmor kada zelite uz dogovr sa GL-om, privatno zdravstevno osiguranje.
Loše stvari
Kompanija zahteva rad iz kancelarije koji nije potreban, cak i kontraproduktivan, pritisak je veliki, zahtevi se stalno povecavaju a uslovi ostaju isti.
Savet menadžmentu
Da se vise bave ljudima koji ovde rade a ne ispunjavanju hirova Kineza.
Feb 06, 2023,
"neorganzovana"
Dobre stvari
redovna plata
Loše stvari
rokovi i targeti
Savet menadžmentu
stanite iza zaposlenog
Jan 06, 2023,
"Veliki neiskorisceni potencijal"
Dobre stvari
Plata na vreme
Loše stvari
Komunikacija sa menadzmentom i ne fer uslovi placanja
Savet menadžmentu
Obratite paznju na ljude
Jan 03, 2023,
"Prelazan posao, vrh menadzmenta u inostranstvu katastrofa"
Savet menadžmentu
vise ljudskosti manje tretirati ljude kao brojeve, skloniti kineski nacin vodjenja kompanije
Oct 22, 2022,
"U podlednje vreme su se potrudili da poboljšaju uslove rada. Klizno radno vreme, godišnji odmor možete kada god hoćete da uzmete (nikad se ne odbije), ako ostvarujete mesecne targete niko vam ne daje zamerke za vas rad, fleksibilnost po putanju rada od kuce (s obzirom da se ide dva puta nedeljno u k"
Dobre stvari
Kolege iz mog sektora odlične, šefica iz mog sektora je najbolji čovek kog sam upoznao. Kolege iz drugih kancelarija su isto super. Fleksibilnost po pitanju uzimanja odmora, sick leave, plata je redovna (mada to je osnovno ljudsko pravo)
Oct 21, 2022,
"Kad se sve ukipno analizira, rad u ovoj firmi donosi vise dobrih stvari nego losih."
Dobre stvari
Rad od kuce tri dana nedeljno je odlican. Klizno radno vreme je takodje odlicno. Privatno zdravstveno postoji, za godisnji se ide uglavnom kad god ko pozeli ( nikad nisam bio odbijen) imamo 6 dana sick leava...Moje je iskustvo: dok god su bar neki rezultati rada prisutni, niko nam ne dise za vratom u toku radnog vremena pa je uvek moguce obaviti neke licne obaveze tokom radnog vremena ( i nadoknaditi posao kasnije). Pritisak naizgled postoji, ali ko shvati kako da pliva u ovom moru i ako je odgovoran prema poslu, on moze lepo da radi i da uziva i niko ga nece maltretirati. (Mnogi ce reci da pritisak postoji ali ti ljudi ne znaju za gore (ovo im je prva firma, neiskusni su karijerno) a gora atmosfera definitivno postoji.
Loše stvari
Los je vlasnik firme i njegovi stavovi (on je Kinez). Sa takvim stavovima firma ima los rejting u svetu , a s obzirom da nam je delatnost vezana za najvisu akademsku zajednicu, los rejting se ne zaboravlja i ne prasta medju njima. Posao Editora nije nikome "u struci". Ja sam "ispekao zanat" u struci pa dosao ovde da malo odmorim mozak. Nadam se da ce mi bivse iskustvo u struci pomoci u buducnosti za neki sledeci strucan posao. Ali mladi ljudi, na primer molekularni biolozi ili biohemicari kojima je MDPi prva firma, mislim da su na gubitku ( karijernom) jer publishing nije nikakav strucni zanat i ne moze sluziti kao iskustvo za neki dalji posao u struci.
Savet menadžmentu
Nista ne bih porucio. Managment srpske kancelarije je dobar. Visoki managment na svetskom nivou nije dobar ali mi tu ne mozemo nista promeniti; moj lični osećaj je da smo tu jedni za druge u srpskoj kancelariji i drzimo se zajedno (koliko je moguce, s obzirom da je svetski managment uzasno los).
Oct 18, 2022,
"Bežite odavde"
Dobre stvari
Ljudi, odnosno kolege koje su bile na istim ili bliskim pozicijama kao ja (production editor). Svi su mladi, fakultetski obrazovani, vredni, spremni da pomognu u svakom momentu... Ali kao takvi potpuno iskorišćeni do krajinjih granica od strane poslodavaca i bez pardona.
Loše stvari
Mnogo toga je lose. Pocev od organizacija posla, vrednovanje rada pojedinca... Organizacija timova je uyasna jer apsolutno nema nikakve svrhe, jer radi svako sa svakim (preko Skajpa uglavnom). Mozete raditi godinama sa ljudima, a da im oci niste videli. Zatim kategorizacija dodele poslova, zaduzenja gde svi rade sve, bez obzira na kvalifikacije. Lideri sa nula liderskih vestina. Podrazumevanje da se ostaje prekovremeno i ako vam HR kaze da to niko ne moze da zahteva od vas. Ostajacete prekovremeno bez obzira na sve 2, 3, 4 sata, kako kad. Uzasno smeta i vremenska razlika sa kolegama iz Kine koji su glavni u poslu, insistira se na tome (nema srpski tim, rumunski tim, poljski tim isl.). Loš je i pokušaj stalni implementiranja kineskog mentaliteta na srpske radnike. Mobing. Stalno isticanje grešaka, cak i onih najmanjih i snošenje posledica za iste (nema napredovanja, skidanje 50 po 50 evra od plate.). Davanje nemogućih zahteva za napredovanje: kažu vam koji su targeti, a onda vam ne daju adekvatan materijal za dostizanje targeta (sto na inicijalnim intervjuima nije priča).
Savet menadžmentu
Mendžment bi mogao da se zapravo bavi mendžmentom, kao HR interesima zaposlenih, a ne samo da kao papagaji prepričavaju i ponavljaju pravila koja nametne šef-Kinez za koga ste samo šraf u mašini i ništa drugo.
Oct 12, 2022,
"Dobra"
Dobre stvari
Mlad kolektiv koji je uvek raspolozen i spreman da pomogne. Brzo napredovanje i cesto povecanje plate. Mesecni bonusi, privatno zdravstveno osiguranje...
Oct 11, 2022,
"Pritisak, i nepostuju sepravila ponekad"
Dobre stvari
Kolektiv i hybrdni nacin rada
Loše stvari
Pritisak
Savet menadžmentu
Podrzite zaposlene
Sep 22, 2022,
"Korektno"
Dobre stvari
Atmosfera, okruženje, sistem napredivanja, plata
Loše stvari
Organizacija rada
Savet menadžmentu
Super su
Aug 23, 2022,
"U poređenju sa većinom u mom okruženju su super, ali ima dosta prostora za napredak"
Dobre stvari
Mogućnost rada of kuće.
Loše stvari
Bahatost pojedinih kineskih kolega i nesposobnost domaćeg menadžmenta da išta promeni.
Savet menadžmentu
Malo više obratiti pažnju na radnike, pitati ih nekad sta misle o trenutnom stanju i čuti predloge kako unaprediti kvalitet rada.
Jul 06, 2022,
"Redovna plata, prijava na pun iznos, povremeni bonusi ali nerealno mali iznos, losa obuka tj ne postoji. Preveliki obim posla koji se zadaje ai ocekuje da se zavrsi u kratkom vremenskom periodu. Los sistem vrednosti , los menagment i HR. Kolege dobre, i drze se zajedno ne bi li opstali u takvom okr"
Dobre stvari
Kolege, mogucnost rada od kuce, kafa, sokovi i voce u kancelariji.
Loše stvari
Niske plate imajuci u vidu necije formalno obrazovanje i neophodno znanje stranog jezika na visokom nivou. Los sistem vrednosti, bonusi jaoo mali ako steknete pravo na njih. Neplacen prekovremen rad , cesto je nemoguce sve obaviti u okviru redovnog radnog vremena.
Savet menadžmentu
Da malo vise obrate paznju na potrebe zaposlenih i vrednosti necijeg truda i rada.
Jul 05, 2022,
"Firma koristi program “moja prva plata” da uzme novac od države a onda posle nekog vremena otpušta radnike i to uvek traži sporazumni raskid ugovora."
Dobre stvari
Kolegijalnost od strane pojedinaca
Loše stvari
Loša organizacija, izbor mentora, podrška od strane HR tima, rukovodstvo koje vrši mobing nad zaposlenim. Nikad nikome nisu dali otkaz već teraju zaposlene da potpišu sporazumni raskid ugovora kako ne bi platili državi zatvaranje radnog mesta. Pogledati u PiO fondu da li su vam uplaćivali penziono i invalidsko osiguranje. Sumnjive radnje. Opšte nezadovoljstvo kako stvari funkcionišu u firmi.
Savet menadžmentu
Menadžment je podređen direktorki i briga ih za zaposlene, samo slušaju naređenja nadređenih i izvršavaju zadatke koje nisu u interesima zaposlenih. Dno dna.
Strane 1 2 3 4
Radiš kao HR ili si Vlasnik ove firme? Registruj svoj nalog